Onlajn nedelja

Onlajn nedelja

ŠTA JE ONLAJN NEDELJA?

Onlajn nedelja je godišnja evropska digitalna kampanja koja uključuje i ohrabruje ljude da koriste nove tehnologije i Internet uz pomoć veština koje im pružaju pristup mnogobrojnim mogućnostima onlajn sveta.

Kampanja se organizuje svake godine u martu pod pokroviteljstvom organizacije Telecentri Evrope koja predstavlja mrežu telecentara.

ONLAJN NEDELJA 2014

Ove godine Onlajn nedelja održava se od 24. do 30. marta u telecentrima, školama, javnim bibliotekama, nevladinim organizacijama i edukativnim centrima širom Evrope. Onlajn nedelja 2014. u središte pažnje stavlja zapošljavanje i digitalne poslove u skladu sa evropskim politikama i naporima industrije da se ostvare više stope zaposlenosti i da se bolje uskladi ponuda i potražnja e-veština.

Onlajn nedelja 2014. podržava kampanju e-Skills for Jobs, čiji je cilj da se podigne svest stanovništva o potrebi unapređenja IKT veština koje se koriste u obavljanju poslova. Inicijativa Evropske komisije je odgovor na sve veću potražnju za IKT profesionalcima, čiji je broj trenutno mali uprkos velikoj potražnji.

Za više informacija posetite veb-stranu kampanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php